• Charlotte Bossens

Wat je best weet voor je met planten gaat kleuren.


Hoe werkt een plantenkleuring?

In tegenstelling tot chemische haarkleurmethodes die de schubben laag van het haar openen, vormen plantaardige kleuren slechts een laag over het haar heen, ook wel toon op toon genoemd.

Dat wil zeggen dat ze de basistint van het haar niet echt lichter of donkerder gaan maken. Maar dat ze eerder de gloed veranderen of verdiepen. Je zou het kunnen vergelijken met aanbrengen van een laag vernis, het verdiept en verfraait de eigen haarkleur en vult poreuze delen op.

Daarom is het resultaat van een kleurverandering met planten kleuringen altijd afhankelijk van de individuele natuurtint van de klant en van de inwerktijd. De natuurtint is de basis van de nieuwe kleur.

Door het looizuur gehalte van de plantenkleur behoudt het haar zijn glans, wordt steviger en voelt voller aan. Ideaal voor elk haartype.

De natuurlijke transparantie van de plantenkleuring maakt dat alle kleuren er natuurlijk uitzien. Door de kennis en de creativiteit van Maison Couleur krijgt iedere klant haar of zijn individuele kleur.

Welke resultaten zijn er mogelijk?

Het resultaat van de kleur hangt steeds af van de eigen natuurkleur. Het is mogelijk om de eigen natuurkleur wel iets donkerder, warmer, koeler of met schakering te kleuren.

Witte/grijze haren blijven vaak transparant en dus ook lichter dan de rest. Daardoor krijg je een heel mooie natuurlijke schakering in het haar.

Door een dubbele kleuring toe te passen bij witte haren kunnen we de haren beter dekken.

Je haar blonderen met plantenkleuren kan niet.

De natuurlijke transparantie van de plantaardige kleuringen maakt dat alle kleuren er natuurlijk uitzien. Door de kennis en de creativiteit van Maison Couleur krijgt iedere klant haar of zijn individuele kleur.

Voordelen van plantenkleuringen:

Versterkt de haren

Verzorgt haar en hoofdhuid

Geeft het haar glans

De hoofdhuid wordt niet geïrriteerd.

Aangenamere geur

Er dringt niets door de hoofdhuid van de klant

Volledig biologisch afbreekbaar ( en zelfs composteerbaar)

#Haarkleuring

544 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven