• Charlotte Bossens

Do-It-Yourself: Zelf aan de slag met producten!


Enkele jaren geleden vond ik in een tweedehandswinkel een boek over huidverzorging en hoe je zelf producten kan maken. Ik nam het mee, ook al was ik toen nog lang niet bezig met het maken van DIY-producten. Zoals dat vaak gaat, bleef het boek ongelezen tussen de andere boeken staan. Eigenlijk was ik het al vergeten, tot ik in Nederland een cursus volgde waarin etherische oliën aan bod kwamen. Mijn interesse was gewekt en ik begon te experimenteren met receptjes voor shampoos omdat ik slecht reageerde op industrieel verkrijgbare shampoos. Helaas botste ik al gauw op de beperkingen van mijn kennis. Ook bleek niet alles wat in het boek stond te kloppen.

Resultaat: mijn huid werd (letterlijk) vuurrood!

Een zoektocht op internet leerde me veel recepten en alternatieven kennen. Ik probeerde de

"no-poo" methode, met meer succes. Mijn nieuwsgierigheid naar het zelf maken van producten en cosmetica bleef groeien. Ik volgde een opleiding voor aromatherapie. Daar werd ik overtuigd van het belang om de te behandelen huid goed te leren kennen, alsook de ingrediënten die je wil gebruiken. Dit is nodig om de behandeling af te stemmen op de noden en de wensen van de klant én om (allergische) reacties vermijden. Door zelf producten te maken, kan ik in mijn salon meer aanbieden dan de vaste merken. Bij de keuze van mijn ingrediënten en leveranciers kan ik nog meer inzetten op het verkleinen van de ecologische voetafdruk van mijn salon. Een extra reden om zelf cosmetica te maken!

Wil je graag leren om zelf productjes te maken? Houd dan deze website of de facebookpagina van Maison Couleur in de gaten. Vanaf september geef ik workshops.

Schrijf je hier in!

#DoItYourself #Zelfproductenmaken #Workshops

167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven