Natuurlijke producten

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ik stuur je enkel goed nieuws!

VOLG MAISON COULEUR OP

Bewust verwennen met zelfgemaakte producten
 

Ik werk in Maison Couleur ook met producten die ik zelf heb samengesteld: mijn “do-it-yourself” of DIY-producten. Zo kan ik therapeutisch en op maat werken en daarbij nog meer rekening houden met allergieën en intoleranties.

DIY, zelfgemaakte producten gebruik ik voornamelijk bij manicure, pedicure en  hoofdhuidbehandelingen

Oorsprong?

Ingrediënten kunnen van over heel de wereld komen. In mijn salon probeer ik wel mijn ecologische voetafdruk te beperkten. Daarom werk ik samen met Bioticos en Druantia.

Effecten?


DIY-producten kan je eindeloos toepassen en gebruiken. Ze zijn goed om de meeste problemen in hun puurste vorm op te lossen. Therapeutisch zorgen ze zowel lichamelijk als geestelijk voor mooie resultaten.

Voor wie?
 

-  heel het gezin, ook baby’tjes

-  mensen die een gezonde levensstijl wil

    nastreven

-  mensen die last hebben van allergieën

    en of intoleranties

-  mensen die deze producten ook zelf wil

    maken

-  mensen die op een heel zachte manier

    bewust wil verwennen


DIY-producten zijn ook geschikt

-  voor, tijdens en na chemotherapie

-  voor, tijdens en na de zwangerschap

Info allergenen

Bevat plantaardige en etherische oliën

DIY-producten bevatten plantaardige ingrediënten. Een reactie is dus niet uitgesloten is. Het voordeel is wel dat de ingrediënten heel makkelijk aan te passen zijn. Tijdens een adviesgesprek overloop ik samen met jou wat kan en wat niet.

Engagement
-------------------

Enkele jaren geleden stond ik in een 2dehands boekenwinkel te snuisteren tussen alles en nog wat. Een oud versleten boek over zelf natuurcosmetica maken trok mijn aandacht. Omdat ik op dat ogenblik hierover totaal nog geen kennis had (en er zelfs nog niet mee bezig was in mijn zaak) twijfelde ik om het aan te kopen, maar dacht, ooit kan het nog van pas komen. Hierdoor bleef het boek gedurende 

enkele jaren gewoon op mijn boekenkast staan.

Toen ik in Nederland een bijscholing volgde over gelaatsverzorging met chiazaadjes mochten we een e.o. naar keuze kiezen. Ik was enorm verrast over de intense geuren en de manier van werken waardoor ik het boek weer boven haalde. Ik dacht snel iets in elkaar te steken tot ik tot de conclusie kwam dat dit (zonder enige voorkennis) niet zo goed uitdraaide (knalrode huid als gevolg).

Na heel wat opleidingen en cursussen begon ik de kneepjes van het vak te kennen. Via een opleiding maatschappelijk ondernemen leerde ik een dame kennen die net zoals ikzelf gemotiveerd was als in duurzaam ondernemen met natuurlijke cosmetica. Ze werd, tot de dag van vandaag, op veel gebieden mijn inspiratiebron. Bij het zelf maken van van natuurproducten is het werken met grondstoffen van hoge kwaliteit die duurzaam tot stand komen is van crusiaal belang.

 Ook zin in heerlijke verwennerij?

Maak een afspraak! 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
DIY Workshop
DIY Workshop
press to zoom
DIY Workshop
DIY Workshop
press to zoom